Haber

2023 Beylikdüzü’nde çevreye yatırım yılı oldu

Sağlıklı ve modern bir Beylikdüzü için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, çevre yatırımlarına 2023 yılında da devam etti. Binlerce ton atığı geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandıran Belediye, iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarına karşı ilçeyi dirençli kılmak için çalışmalara başladı. “Sürdürülebilir Güç ve İklim Eylem Planı”nın uygulanması.

Doğaya duyarlı ve sürdürülebilir çevre yaklaşımıyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 2023 yılında birçok değerli projeye imza attı. Yıl boyunca tonlarca atığı geri dönüştürerek ekonomiye katkı sağlayan Belediye, aynı zamanda ilçe halkına da eğitim veriyor. çevre ve geri dönüşümle ilgili bölge.

Tonlarca atık ekonomiye kazandırıldı

Dereağzı İlçesi’nde 6 bin 500 m2 alan üzerine mevzuata uygun olarak kurulan ve 14 farklı türde atığın depolanabildiği 1. Sınıf Atık Toplama Merkezi’nin yanı sıra 14 adet Taşınabilir Atık Toplama Merkezi yer alıyor. Cadde ve sokaklarda 200 adet Geri Dönüşümlü Atık Kutusu, 200 Dokuma Kutusu, 125 adet Cam Kumbara ve 25 adet Atık İlaç Kumbarası ile 125 Atık ekonomiye kazandırıldı. Çalışmalar kapsamında 1 ton 347 kilogram ambalaj atığı, 16 ton 955 kilogram atık bitkisel yağ, 1 ton 440 kilogram elektronik atık, 174 kilogram madeni atık yağ, 7 ton 14 kilogram atık pil elde edildi. 2023 yılında ise 1 ton 750 kilogram atık ilaç toplandı.

Eğitim ve kontroller devam ediyor

İlçedeki okullarda 7 bin 321 öğrenciye çevre ve geri dönüşüm eğitimi verilirken, ambalaj atıklarının, atık pillerin, elektronik atıkların, atık bitkisel yağların toplanıp ilçeye kazandırılması çalışması kapsamında ziyaretlerle 2 bin kişiye bilgi verildi. ekonomi. İlçe genelinde enkaz, yol kirliliği, gürültü ve hava, koku ve duman kirliliği kontrolleri de sürüyor.

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı

2023 yılında Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Güç AŞ arasında “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP)” iş birliği protokolü imzalandı. Belediye, protokolle ilçeyi iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı dayanıklı hale getirmek için çalışıyor.

Örnek İlçe Beylikdüzü

İlçedeki sağlıklı çevre ortamı ve yeşil alan büyüklüğünün örnek teşkil edecek düzeyde olduğunu hatırlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Hayatımızın sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için çevreye olan duyarlılığımızın da artması gerekiyor. “İlçemizde bu konuyla ilgili eğitimler vermeye ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu